In 2023 vieren wij ons 25-jarig jubileum

Over ons

Wie zijn wij?

Bouwhuis bouwtechniek is al ruim 25 jaar dé specialist als het gaat om constructief advies. Het berekenen en tekenen van constructies van beton, staal, hout en funderingen is ons dagelijks werk. Vanuit ons kantoor in Rijssen adviseren en ondersteunen wij in bouwtechnisch advies. 

Dit doen wij in een team van 10 collega’s. Dit team van modelleurs en constructeurs dat door hun jarenlange ervaring een flinke dosis kennis en kunde meebrengt, zorgt ervoor dat elk project de aandacht krijgt die het verdient. Sinds 2020 werken we nauw samen met een ingenieursbureau in Slowakije, waardoor we bovendien de capaciteit en kwaliteit leveren die benodigd is voor grote en complexe werken. 

Om elk project naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers af te kunnen leveren, zorgen we ervoor dat we luisteren naar de klant en proactief meedenken. 

Over ons | Bouwhuis Bouwtechniek
Over ons | Bouwhuis Bouwtechniek

Omdat een constructie altijd veilig moet zijn...

Binnen het team van Bouwhuis Bouwtechniek zijn verschillende specialisaties op het gebied van bouwtechnisch advies. Alle specialisten streven naar perfect werk zonder fouten, met in hun achterhoofd de slogan van Bouwhuis bouwtechniek omdat een constructie altijd veilig moet zijn”.

Onze modelleurs vervaardigen vanuit een hoogwaardig 3D constructiemodel, de benodigde 2D constructie overzichten inclusief de benodigde detaillering, door gebruik te maken van programma Revit Structure. Voor de “maakindustrie” gebruiken we het programma Tekla, voor zowel de hout-, staal- als prefab betonindustrie.

Samen met onze constructeurs, met ieder hun eigen expertise en specialisatie, wordt het totaaladvies voorzien van de benodigde berekeningen. Hiervoor maken wij gebruik van Technosoft en SCIA engineer, alsmede de beschikbare leverancier gebonden software. 

Historie

Bouwhuis bouwtechniek werd in 1998 opgericht door Alidus Bouwhuis. Nadat hij eerst de nodige ervaring had opgedaan bij soortgelijke bureaus, startte hij als zelfstandig constructeur vanuit huis een eigen adviesbureau. Al snel groeide het bedrijf en kreeg het zijn eerste medewerkers. In 2012 verhuisde Bouwhuis bouwtechniek naar de huidige locatie aan de Stroekeld in Rijssen. Een ruimer pand met meer werkplekken voor het team dat inmiddels uit 10 specialisten bestaat. 

In 2020 is Bouwhuis bouwtechniek b.v. overgenomen door Het Spanjaard te Borne en René Nijzink, die de dagelijkse leiding in handen heeft. Ook Alidus Bouwhuis is na de overname betrokken gebleven bij het bedrijf. Hij kan hierdoor zijn werkzaamheden als constructeur, waar het allemaal mee begon en waar zijn hart ligt, weer uitoefenen.

Over ons | Bouwhuis Bouwtechniek

Werken bij Bouwhuis bouwtechniek

Werken in een leuk dynamisch team?